Säsong 7

Varmt välkomna till säsong 7 av WW-Podden! 

Jag fortsätter under denna säsong att träffa våra fantastiska medlemmar runt om i Sverige, men i dessa tider på distans. Att få prata med och inspireras av alla dessa härliga människor är otroligt kul och spännande och jag hoppas du vill hänga med och lyssna på alla deras unika resor mot ett hälsosammare liv.

Karin Nileskog.

SÄSONG 7 AVSNITT 28: Man blir klokare med åren sägs det ju, något som stämmer väl in på Mikaela.

Läs mer om avsnittet

Mikaelas goda erfarenheter av programmet hos ViktVäktarna gjorde att hon än en gång valde att ta tag i sin vikt med hjälp av just ViktVäktarna. Att hon blivit klokare och programmet lättare att följa, visade sig vara en utmärkt kombo, för nu är hon på riktigt god väg att nå sitt mål. Och det är inte bara vikten som förändrats, hon känner sig piggare, sover bättre och har slutat snarka, något som inte minst hennes man uppskattar. Lyssna och låt dig inspireras av Mikaelas kloka ord!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 26: För Fanny betydde ViktVäktarnas sociala nätverk väldigt mycket. Där hämtade hon inspiration och tankade energi.

Läs mer om avsnittet

Fanny har ett aktivt jobb och hon kände att hon ville få tillbaka den energi hon tidigare haft. Här delar hon med sig av hur hon fick programmet att funka fint trots att hon varje dag äter pedagogiska måltider, något som många upplever som en utmaning. Communityn har spelat en stor och viktig roll under resan, i början mest genom att läsa och dra nytta av andras upplevelser och tips, men allteftersom hon gick ner i vikt började hon själv också dela med sig av sina erfarenheter och tips och trix. Lyssna och låt dig inspireras av Fannys resa och viktiga tips om hur hon lyckades återfå sin energi!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 26: Linda-Marie ville hitta tillbaka till sitt gamla jag!

Läs mer om avsnittet

När Linda-Maries bror tog tag i sin hälsa blev hon inspirerad att göra detsamma. Ett år och 28 kg senare är hon glad att åter vara den energiska person hon var innan kilona smög sig på. Nu fyller hon tiden med aktivitet och den tristess hon tidigare kände och som ofta ledde till småätande är som bortblåst. Hon prioriterar sin aktivitet men är noga med att inte överdriva, en halvtimme på löpbandet räcker för att känslan av välmående och energi ska infinna sig. Recepten i appen används flitigt och uppskattas av alla i familjen. Om du vill få en extra kick och bli inspirerad, på med lurarna och lyssna, jag lovar, du kommer inte bli besviken!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 25: Mitt under pandemin insåg Veronica att hon behövde göra något åt sin vikt, så då fattade hon ett viktigt beslut.

Läs mer om avsnittet

Veronica var fullt medveten om att övervikten begränsade henne, men det var först under pandemin hon insåg att den faktiskt kunde få väldigt tråkiga konsekvenser. Hon fick många insikter längs vägen, inte bara när det handlade om maten utan även om sitt beteende. Och det var genom att ändra sina vanor och sitt beteende som hon lyckades. Numera tränar hon regelbundet, hon orkar mycket mer, och, hon kan se sina fötter! Som grädde på moset blev Veronica även korad till Halvseklets ViktVäktare. Så på med promenadskorna eller kryp upp i fåtöljen och låt dig inspireras av Veronicas fina resa.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 24: När Sophia gått ner 20 kg kom ett mod hon aldrig tidigare känt och det gav henne kraft att ta tag i mer än vikten.

Läs mer om avsnittet

- När jag kände att jag hade kontroll över min vikt och mina matvanor fick jag kraft, mod och styrka att göra saker jag aldrig tidigare gjort, berättar Sophia. Det ledde bland annat inte bara till en ny bostadsflytt utan två, och till helt nya och för henne obekanta orter. Beslut som inte ens funnits i tanken tidigare. Att bryta upp och börja om kräver inte bara mod utan även en extra utmaning i "behöva" tacka ja till det mesta för att skaffa sig ett nytt socialt sammanhang. Sophia fixade detta galant och gläds åt alla de positiva förändringar som kommit i takt med att vikten minskade och självkänslan ökade.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 23: Janne förstod att det var maten han behövde få koll på...

Läs mer om avsnittet

Att träna för att gå ner i vikt var aldrig en tanke som dök upp i Jannes huvud. Han förstod att det var maten han behövde få styr på och med det i åtanke tecknade han ett digitalt medlemskap hos ViktVäktarna. Mycket riktigt, insikterna duggade tätt och appen blev flitigt använd. Med hjälp av skanningfunktionen i appen bestämdes det om varan skulle få följa med hem eller stanna på hyllan i butiken. Ett ovärderligt hjälpmedel enligt Janne, som även pratar sig varm om appens övriga funktioner. Häng med och ta del av Jannes kloka insikter och tips som hjälpt honom till en hälsosam livsstil.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 20: Ryggproblemen ledde till en ny hobby

Läs mer om avsnittet

Så långt Ludvig kan minnas har han haft bekymmer med och ont i sin rygg. Efter två operationer är ryggen i bättre skick, och att cykla har nu blivit Ludvigs stora hobby. Inte bara för att ryggen mår bättre av att cykla utan också för att det är ett bra sätt att hålla igång och utforska miljöerna i sin nya stad. Ludvig gjorde några halvhjärtade försök med att gå ner i vikt, bland annat räknade han kalorier under en period. Detta tröttnade han dock på då allt skulle letas upp och registreras. Med progrmmet från WW ViktVäktarna uppskattade han den fria frukten och möjligheten att äta vissa sorts mat utan att behöa hålla koll. Ett bättre självförtroende var en annan sidoeffekt av viktnedgången och även om han nu börjar förstå storheten i det han gjort, får han ständigt påminna sig själv om att det är en bedrift. Lyssna och låt dig inspireras av Ludvig och hur han blott 21 år ung gjort en resa för sin hälsa som kommer att gagna honom för resten av livet!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 19: Målet om bättre hälsa blev startskottet...

Läs mer om avsnittet

Efter en riktig pärs med Covid och en diabetes diagnos tog Ylva tag i sin hälsa och vikt. Hon tackade nej när läkarna erbjöd henne en gastric bypass operation och bad om att få två år för att ta hand om detta på egen hand. Nu, många kilo lättare märker hon stor skillnad, inte bara när det gäller fysiska hälsovärden utan även på livet och måendet i stort. Först tänkte hon att det "bara" handlade om hälsan, men hon kom snart till insikt om att det även handlade om hennes mående mentalt. - Som överviktig kunde jag gömma mig i stora kläder för att inte bli sedd, nu tar jag plats men på ett helt annat sätt! Och jag njuter fullt ut, säger Ylva.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 18: Pandemikilon blev droppen...

Läs mer om avsnittet

Inför en stundande hälsokontroll på jobbet insåg AnnaLena att hon behövde ta tag i sin hälsa. Hon visste att något behövde göras och istället för att vänta tog hon saken i egna händer. Sagt och gjort, hon valde medlemskap med coach, registrerade sig och drog igång. Coachen var ett stort stöd under resan och framförallt uppskattades den enskilda tiden med coachen inför varje workshop. För AnnaLena är detta ett livslångt lärande, något hon bara ser som positivt och utvecklande.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 17: En efter en monterades Christers egna livssanningar ner...

Läs mer om avsnittet

De vinster Christer värderar högst mäts inte i tappade kilon utan i alla de känslor han nu känner och som bidragit till ett rikare liv på många olika sätt. Att komma till insikt om och våga utmana sina egna livssanningar har varit en lång men mycket värdefull process. Helt plötsligt insåg Christer att mat är känslor och att det han tidigare åt utan att riktigt njuta av det, nu uppskattas på ett helt annat sätt. Och som han så klokt beskriver det, nyttighet är också en krydda.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 16: WW ViktVäktarna och Brödinstitutet slår ett slag för vetenskapen.

Läs mer om avsnittet

Hur kan det komma sig att vi äter på tok för lite fullkorn när kroppen mår så bra av det och hur kan vi med enkla medel ändra på det? Och hur kan det komma sig att vi "snöar in på" vissa näringsämne när all forskning visar att variation och balans av samtliga näringsämne är det som bidrar till långsiktigt god hälsa? Detta och mycket mer diskuterar jag med Maria Sitell, Dietist och kommunikationschef på Brödinstitutet. WW ViktVäktarna och Brödinstitutet samarbetar sedan en tid tillbaka och vårt gemensamma mål är att förmedla vad vetenskapen säger som motpol till allt löst tyckande som florerar i olika medier.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 15: Efter många tappra försök med diverse olika dieter och ett antal "förhållande-kilo" fick Jessica nog och bestämde sig för att inte bara läsa om WW ViktVäktarna utan faktiskt också göra. Sagt och gjort, nu är Jessica snart i mål och många kilo fattigare.

Läs mer om avsnittet

För Jessica handlar det inte längre bara om att bli av med överflödiga kilon. Hon har kommit till insikt om att det handlar om att anamma en hälsosam livsstil som tillåter henne att leva det liv hon vill och mår bra av. Hon ogillar förbud eftersom dessa får motsatt verkan då de bara triggar henne till att äta just det som är förbjudet. Hon har hittat ett sätt som funkar för henne och vad det är och mycket mer berättar Jessica om i vårt samtal, så på med skor och lurar och låt dig inspireras av hennes kloka tankar!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 14: Andreas upplevde inte sig själv som så stor men var smart och satte små delmål som steg för steg tog honom nämre sitt mål. Han har fått många insikter, en av de första var hur många Points hans pasta carbonara innehöll.

Läs mer om avsnittet

Andreas har ett stort intresse för matlagning vilket kanske inte är så konstigt eftersom han är kock i grunden. Han har nu gjort en hel del upptäckter om sina tidigare recept och då bland annat hur energirika de var. Med sin kunskap och sitt stora intresse för matlagning omvandlar han nu sina favoriter till nyttigare alternativ, något som hjälpt honom till en helt fantastisk livsstilsförändring och en hälsosam vikt. Lyssna och låt dig inspireras, han bjuder även på en del matlagningstips.

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 12: Lyssna till hur Pernilla tog till sig och gjorde PersonligaPoints till sitt och hur WW ViktVäktarna hjälpt henne att skapa en struktur som underlättar i vardagen.

Läs mer om avsnittet

Pernilla var en av testmedlemmarna av PersonligaPoints och även om hon var medlem sedan tidigare upplevde hon det som positivt att själv få vara med och bestämma hur hennes program skulle se ut. Pernilla lever med ADHD och för henne har programmet bidragit med struktur och trygghet. Pernilla delar med sig av hur svårt det var att veta hur mycket hon skulle äta men också hur glad hon är att hon nu för första gången fått kläm på just det. Lyssna och låt dig ryckas med av Pernillas energi!

Lyssna på avsnittet här

SÄSONG 7 AVSNITT 11: Lyssna och låt dig inspireras av Anna, för henne handlade det inte i första hand om hennes fysiska hälsa utan mer om hur hon mådde mentalt, och det blev drivkraften till att ta tag i sin vikt och sin hälsa. 

Läs mer om avsnittet

Trots stora utmaningar rent fysiskt var det mest den mentala hälsan som oroade Anna. Hon har sedan barnsben brottats med sin vikt och under årens lopp provat en mängd olika dieter, dock ledde dessa bara till några kilo ner och ännu fler upp när kuren avslutades. När hon kom till insikt om att något verkligen behövde göras blev hon digital medlem hos WW ViktVäktarna, men efter bara en månad uppgraderade hon det för att få tillgång till en coach. Något hon är så tacksam över idag, då hon utöver en massa tappade kilo även fått hjälp med beteendeförändringar som gör att hon idag mår bra i både kropp och själ.

Ladda avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 10: Lyssna och låt dig inspireras av Sara, en av våra testmedlemmar av programmet PersonligaPoints. Hon berättar om hur hon gjort programmet till sitt och hur det hjälpt henne att må bättre.

Läs mer om avsnittet

Ibland är det bara en liten extra puff som ska behövas för att insikten ska infinna sig...I Saras fall kom den lilla puffen från en omtänksam läkare som vänligt men bestämt gav Sara svart på vitt. Med det i åtanke tog hon action direkt och påbörjade det som skulle bli resan till ett mer hälsosamt liv. Efter någon månad som medlem fick Sara erbjudande om att vara med och testa PersonligaPoints, något hon tyckte var både spännande och kul. Hon märker stor skillnad på sin hälsa och sitt välmående men gläds såklart också över att vikten gått neråt även om detta inte varit drivkraften.

Ladda avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 9: Eva var rädd att livet som pensionär skulle bli kort, den rädslan motiverade henne att lägga om livsstil.

Läs mer om avsnittet

Anledningarna till att Eva kom till insikt om att livet hon levde inte skulle hålla i längden var några stycken. En av dem kanske mer udda än andra. Men när hon väl förstod hur illa hon tog hand om sig själv, fanns det ingen återvändo. Nu har inte bara hon själv fått ökad ork och livsskvalitet, hennes uppvaknande ledde till att fler blev inspirerade. Lyssna och ta del av hur Eva nu åter gör saker hon aldrig trodde skulle vara möjliga.

Ladda avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 8: Förr var snabba resultat det viktiga, nu är en hälsosam livsstil Camillas fokus.

Läs mer om avsnittet

Efter ett antal ups and downs, bokstavligen talat, kom Camilla till insikt om att ge sig själv tid. Tid att reflektera över det som varit men också tid att njuta. Det är inte alltid den som är snabbast som vinner, åtminstone inte när det kommer till hållbar hälsa. Att göra små förändringar som leder till andra förändringar har hjälpt henne förstå att det gäller att leva och må bra för att resultaten ska bli bestående.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 7: Birgitta är idag evigt tacksam över den läkare som på ett rättframt men pedagogiskt sätt fick henne att tänka om och ta ansvar.

Läs mer om avsnittet

Efter ett antal besök på WW ViktVäktarna och en allvarlig diagnos hittade Birgitta till slut rätt. Hon upplever att programmet är så mycket lättare idag men hon inser också att hennes mindset är annorlunda. Hon älskar appen, och skannar för fullt när hon är och handlar. Att ha en coach som stöd och support har också varit en självklarhet och något hon rekommenderar alla. Då har du alltid någon att fråga och få stöttning av, säger Birgitta.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 6: Cecilia tänkte om efter år av jo-jo-bantande. - Tiden är inte längre det viktigaste, utan hur jag mår nu och framåt är vad som betyder något.

Läs mer om avsnittet

Det var ett hälsoproblem som blev uppvaknandet för Cecilia. Hon hade gått upp mycket i vikt och insåg att något måste göras. När hon tidigare tagit tag i sin vikt hade det mest handlat om att gå ner fort varför hon även blev väldigt strikt. Detta visade sig inte vara ett vinnande koncept så när hon nu insåg att en förändring var nödvändig, gjorde hon det på ett helt annat sätt. Fokus på tid byttes mot fokus på välmående, ett koncept som visade sig vinnande. Cecilia delar med sig av sina erfarenheter och kloka tips, varav ett var extra smart! Lyssna och låt dig inspireras, det kommer att vara väl investerad tid!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 5: Rädslan för att misslyckas ledde Martina att ta en annan väg, något hon är otroligt tacksam över idag!

Läs mer om avsnittet

- Jag vill bli en normalviktig 85-åring så nu är tiden då jag körde på olika quick-fix för alltid förbi. Orden är Martinas som efter många snabba och kortsiktiga bantningsförsök kom till insikt om att tiden inte spelade något roll. En viktig förändring för henne har varit att börja äta regelbundet, mellanmål är hennes bästa vän. Hon har gått från att vara en person som ätit samma mat hela tiden till en som älskar att experimentera med nya smaker och nya recept. Och sin rädsla för att misslyckas ännu en gång, gav henne motivation att hitta drivet som tagit henne dit hon är idag!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 4: Ibland är saker inte som vi tror, och i Ulrikas fall ledde överraskningen till en hälsosam livsstil!

Läs mer om avsnittet

Det var mer eller mindre en slump att Ulrika kom igång med sin hälsoresa. Men när väl första steget var taget fanns det ingen återvändo, i synnerhet inte som läget visade sig vara värre än hon trott. Många kilo senare är hon tacksam att det blev som det blev och det som fick henne att vakna till, håller henne fortfarande på tårna. För tillbaka till där hon var tidigare, det vill hon inte!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 3: Jennie valde att dra nytta och lära sig av det svåra och nu står hon åter stark

Läs mer om avsnittet

Jennie hade inte tidigare haft några utmaningar med vikten, men efter två graviditeter varav en med en tuff förlossningsrepression som följd, smög sig kilona på. Då, när det viktigaste var att hitta glädjen och må bra, gjorde hon ett aktivt val att låta det vara så, men sedan, när hon kände att hon orkade, började vägen tillbaka till ett mer aktivt och hälsosamt liv.

Det finns mycket att inspireras av i Jennies berättelse så häng med och lyssna när hon generöst delar med sig av sin historia. En resa som med hjälp av WW appen och träning tagit henne tillbaka till där hon en gång var.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 2: Zusanne fick en tankeställare av sin mans fråga vilket hjälpte henne att ändra mindset

Läs mer om avsnittet

Ibland tar det lite tid innan polletten trillar ner, men när det hände Zusanne blev skillnaden stor. Lyssna och låt dig inspireras av de insikter hon samlat på sig under årens lopp och hur de förändrat hennes syn på både vikt och hälsa.

Zusanne älskar att laga mat och hon experimenterar mer än gärna i köket. Hon freestylar gärna och att skriva listor och planera är inte riktigt hennes grej.

Hon är en flitig besökare på sin workshop hos WW ViktVäktarna, det är mycket sällan hon missar detta tillfälle att träffa sin coach och övriga medlemmar. Hon deltar också gärna i gruppens diskussioner och trots att hon formellt är "klar" och på rätt vikt, gör hon inte avkall på dessa besök. För henne har coachen och övriga medlemmar alltid varit viktiga, och hon tänker fortsätta prioritera detta, som hon säger, för sin hälsas skull.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 PREMIÄRAVSNITT: Jennys resa ledde till så mycket mer än tappade kilon. Lyssna nu!

Läs mer om avsnittet

Att vi alla har vårt eget varför blir väldigt tydligt under samtalet med Jenny. Hon och hennes man har vid flera tillfällen gått ner i vikt på diverse olika sätt, dock utan större framgång, åtminstone vad det gällde hållbarheten. De drevs också av en stor längtan efter barn, men det ville sig tyvärr inte varför de sökte hjälp.

Det blev startskottet på en resa med WW ViktVäktarna som öppnade en helt ny värld och som inte minst gav dem det de så innerligt längtat efter, en liten kille.

Ladda ner avsnittet här (MP3)