Säsong 7

Varmt välkomna till säsong 7 av WW-Podden! 

Jag fortsätter under denna säsong att träffa våra fantastiska medlemmar runt om i Sverige, men i dessa tider på distans. Att få prata med och inspireras av alla dessa härliga människor är otroligt kul och spännande och jag hoppas du vill hänga med och lyssna på alla deras unika resor mot ett hälsosammare liv.

Karin Nileskog.

Läs mer om vårt uppdaterade program mittWW+, som tar ett helhetsgrepp om din hälsa och viktminskning!

SÄSONG 7 AVSNITT 10: Lyssna och låt dig inspireras av Sara, en av våra testmedlemmar av programmet PersonligaPoints. Hon berättar om hur hon gjort programmet till sitt och hur det hjälpt henne att må bättre.

Läs mer om avsnittet

Ibland är det bara en liten extra puff som ska behövas för att insikten ska infinna sig...I Saras fall kom den lilla puffen från en omtänksam läkare som vänligt men bestämt gav Sara svart på vitt. Med det i åtanke tog hon action direkt och påbörjade det som skulle bli resan till ett mer hälsosamt liv. Efter någon månad som medlem fick Sara erbjudande om att vara med och testa PersonligaPoints, något hon tyckte var både spännande och kul. Hon märker stor skillnad på sin hälsa och sitt välmående men gläds såklart också över att vikten gått neråt även om detta inte varit drivkraften.

Ladda avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 9: Eva var rädd att livet som pensionär skulle bli kort, den rädslan motiverade henne att lägga om livsstil.

Läs mer om avsnittet

Anledningarna till att Eva kom till insikt om att livet hon levde inte skulle hålla i längden var några stycken. En av dem kanske mer udda än andra. Men när hon väl förstod hur illa hon tog hand om sig själv, fanns det ingen återvändo. Nu har inte bara hon själv fått ökad ork och livsskvalitet, hennes uppvaknande ledde till att fler blev inspirerade. Lyssna och ta del av hur Eva nu åter gör saker hon aldrig trodde skulle vara möjliga.

Ladda avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 8: Förr var snabba resultat det viktiga, nu är en hälsosam livsstil Camillas fokus.

Läs mer om avsnittet

Efter ett antal ups and downs, bokstavligen talat, kom Camilla till insikt om att ge sig själv tid. Tid att reflektera över det som varit men också tid att njuta. Det är inte alltid den som är snabbast som vinner, åtminstone inte när det kommer till hållbar hälsa. Att göra små förändringar som leder till andra förändringar har hjälpt henne förstå att det gäller att leva och må bra för att resultaten ska bli bestående.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 7: Birgitta är idag evigt tacksam över den läkare som på ett rättframt men pedagogiskt sätt fick henne att tänka om och ta ansvar.

Läs mer om avsnittet

Efter ett antal besök på WW ViktVäktarna och en allvarlig diagnos hittade Birgitta till slut rätt. Hon upplever att programmet är så mycket lättare idag men hon inser också att hennes mindset är annorlunda. Hon älskar appen, och skannar för fullt när hon är och handlar. Att ha en coach som stöd och support har också varit en självklarhet och något hon rekommenderar alla. Då har du alltid någon att fråga och få stöttning av, säger Birgitta.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 6: Cecilia tänkte om efter år av jo-jo-bantande. - Tiden är inte längre det viktigaste, utan hur jag mår nu och framåt är vad som betyder något.

Läs mer om avsnittet

Det var ett hälsoproblem som blev uppvaknandet för Cecilia. Hon hade gått upp mycket i vikt och insåg att något måste göras. När hon tidigare tagit tag i sin vikt hade det mest handlat om att gå ner fort varför hon även blev väldigt strikt. Detta visade sig inte vara ett vinnande koncept så när hon nu insåg att en förändring var nödvändig, gjorde hon det på ett helt annat sätt. Fokus på tid byttes mot fokus på välmående, ett koncept som visade sig vinnande. Cecilia delar med sig av sina erfarenheter och kloka tips, varav ett var extra smart! Lyssna och låt dig inspireras, det kommer att vara väl investerad tid!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 5: Rädslan för att misslyckas ledde Martina att ta en annan väg, något hon är otroligt tacksam över idag!

Läs mer om avsnittet

- Jag vill bli en normalviktig 85-åring så nu är tiden då jag körde på olika quick-fix för alltid förbi. Orden är Martinas som efter många snabba och kortsiktiga bantningsförsök kom till insikt om att tiden inte spelade något roll. En viktig förändring för henne har varit att börja äta regelbundet, mellanmål är hennes bästa vän. Hon har gått från att vara en person som ätit samma mat hela tiden till en som älskar att experimentera med nya smaker och nya recept. Och sin rädsla för att misslyckas ännu en gång, gav henne motivation att hitta drivet som tagit henne dit hon är idag!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 4: Ibland är saker inte som vi tror, och i Ulrikas fall ledde överraskningen till en hälsosam livsstil!

Läs mer om avsnittet

Det var mer eller mindre en slump att Ulrika kom igång med sin hälsoresa. Men när väl första steget var taget fanns det ingen återvändo, i synnerhet inte som läget visade sig vara värre än hon trott. Många kilo senare är hon tacksam att det blev som det blev och det som fick henne att vakna till, håller henne fortfarande på tårna. För tillbaka till där hon var tidigare, det vill hon inte!

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 3: Jennie valde att dra nytta och lära sig av det svåra och nu står hon åter stark

Läs mer om avsnittet

Jennie hade inte tidigare haft några utmaningar med vikten, men efter två graviditeter varav en med en tuff förlossningsrepression som följd, smög sig kilona på. Då, när det viktigaste var att hitta glädjen och må bra, gjorde hon ett aktivt val att låta det vara så, men sedan, när hon kände att hon orkade, började vägen tillbaka till ett mer aktivt och hälsosamt liv.

Det finns mycket att inspireras av i Jennies berättelse så häng med och lyssna när hon generöst delar med sig av sin historia. En resa som med hjälp av WW appen och träning tagit henne tillbaka till där hon en gång var.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 AVSNITT 2: Zusanne fick en tankeställare av sin mans fråga vilket hjälpte henne att ändra mindset

Läs mer om avsnittet

Ibland tar det lite tid innan polletten trillar ner, men när det hände Zusanne blev skillnaden stor. Lyssna och låt dig inspireras av de insikter hon samlat på sig under årens lopp och hur de förändrat hennes syn på både vikt och hälsa.

Zusanne älskar att laga mat och hon experimenterar mer än gärna i köket. Hon freestylar gärna och att skriva listor och planera är inte riktigt hennes grej.

Hon är en flitig besökare på sin workshop hos WW ViktVäktarna, det är mycket sällan hon missar detta tillfälle att träffa sin coach och övriga medlemmar. Hon deltar också gärna i gruppens diskussioner och trots att hon formellt är "klar" och på rätt vikt, gör hon inte avkall på dessa besök. För henne har coachen och övriga medlemmar alltid varit viktiga, och hon tänker fortsätta prioritera detta, som hon säger, för sin hälsas skull.

Ladda ner avsnittet här (MP3)

SÄSONG 7 PREMIÄRAVSNITT: Jennys resa ledde till så mycket mer än tappade kilon. Lyssna nu!

Läs mer om avsnittet

Att vi alla har vårt eget varför blir väldigt tydligt under samtalet med Jenny. Hon och hennes man har vid flera tillfällen gått ner i vikt på diverse olika sätt, dock utan större framgång, åtminstone vad det gällde hållbarheten. De drevs också av en stor längtan efter barn, men det ville sig tyvärr inte varför de sökte hjälp.

Det blev startskottet på en resa med WW ViktVäktarna som öppnade en helt ny värld och som inte minst gav dem det de så innerligt längtat efter, en liten kille.

Ladda ner avsnittet här (MP3)