VV-Podden är en podcast från WW ViktVäktarna som hjälper dig med smarta strategier för att må bra, äta gott och samtidigt gå ner i vikt. WW ViktVäktarna handlar om att gå ner i vikt och hålla den genom smarta val och en lagom dos motion. I säsong 2 fokuserar Karin och matkreatören Fia på årets alla mathelger, hur vi kan njuta av dem och samtidigt hålla vikten.
Läs mer om mittWW, vårt mest personligt anpassade program någonsin!
AVSNITT 7: Julen
Läs mer
Julen närmar sig med stormsteg och med den följer det mycket mat och således också många utmaningar. Vi pratar lite tips och tricks inför julens glöggsammankomster men ger också lite mer handfasta råd och tips kring hur man kan tänka för att fortsätta må bra både i kropp och själ när alla frestelser dyker upp.
Vi uppmanar också till reflektion, är det verkligen så att vi måste äta av allt hela tiden eller går det att dela upp julmaten och njuta av den vid olika tillfällen? Och måste den presenteras som den alltid presenterats eller kan vi gå utanför normen och göra om och göra annorlunda? Och vad gör vi när julen enligt kalendern är över men en blick in i kylskåpet visar något annat? Hur kan vi göra "riktig" mat av resterna och undvika en massa svinn? Detta och mycket mer diskuterar vi i VV-poddens julavsnitt.
God Jul på er allesammans!
Julen närmar sig med stormsteg och med den följer det mycket mat och således också många utmaningar. Vi pratar lite tips och tricks inför julens glöggsammankomster men ger också lite mer handfasta råd och tips kring hur man kan tänka för att fortsätta må bra både i kropp och själ när alla frestelser dyker upp.
Vi uppmanar också till reflektion, är det verkligen så att vi måste äta av allt hela tiden eller går det att dela upp julmaten och njuta av den vid olika tillfällen? Och måste den presenteras som den alltid presenterats eller kan vi gå utanför normen och göra om och göra annorlunda? Och vad gör vi när julen enligt kalendern är över men en blick in i kylskåpet visar något annat? Hur kan vi göra "riktig" mat av resterna och undvika en massa svinn? Detta och mycket mer diskuterar vi i VV-poddens julavsnitt.
God Jul på er allesammans!
AVSNITT 6: Halloween
Läs mer
Nu är det snart dags för halloween eller Alla helgons dag om man hellre så vill. Det är en högtid det finns mycket åsikter om, men man kan som alltid välja att göra vad man vill av det.
Jag och Fia delar självklart med oss av alla våra tips och trix, men förutom just halloween pratar vi mycket om hur gott det är att laga mat på hösten och hur härligt det är att låta allt ta lite längre tid. När vi inte stressar fram maten blir den ju så mycket godare. Och som alltid har vi ju chansen att göra bra val och många bra val startar i grönsaksdisken så ge er dit och våga testa nytt.
Vi pratar en hel del om allt gott man kan göra med pumpa men eftersom både jag och Fia gillar butternuttpumpa eller butternutt squash som den också heter, handlar många av tipsen om just den.
Jag hoppas ni blir inspirerade till att göra smarta val och givetvis kommer vi att följa upp med lite bilder på Instagram, @knileskog och @fiaarosenius.
Nu är det snart dags för halloween eller Alla helgons dag om man hellre så vill. Det är en högtid det finns mycket åsikter om, men man kan som alltid välja att göra vad man vill av det.
Jag och Fia delar självklart med oss av alla våra tips och trix, men förutom just halloween pratar vi mycket om hur gott det är att laga mat på hösten och hur härligt det är att låta allt ta lite längre tid. När vi inte stressar fram maten blir den ju så mycket godare. Och som alltid har vi ju chansen att göra bra val och många bra val startar i grönsaksdisken så ge er dit och våga testa nytt.
Vi pratar en hel del om allt gott man kan göra med pumpa men eftersom både jag och Fia gillar butternuttpumpa eller butternutt squash som den också heter, handlar många av tipsen om just den.
Jag hoppas ni blir inspirerade till att göra smarta val och givetvis kommer vi att följa upp med lite bilder på Instagram, @knileskog och @fiaarosenius.
AVSNITT 5: Kräftskiva
Läs mer
Nu är det snart dags att kasta oss över våra älskade kräftor och allt som hör därtill. Förr var vi tvungna att hålla oss till ett givet datum men sedan många år tillbaka är det ok att äta kräftor närhelst vi önskar, vilket är härligt.
I vvpodden ägnar vi all tid åt att diskutera allt från hur dessa små godingar tinas bäst, till om de bör kokas och vad mer som passar att servera på en kräftskiva. Häng med och ta del av både enkla och lite mer komplicerade tips kring hur du gör kräftskivan till årets snackis!
Nu är det snart dags att kasta oss över våra älskade kräftor och allt som hör därtill. Förr var vi tvungna att hålla oss till ett givet datum men sedan många år tillbaka är det ok att äta kräftor närhelst vi önskar, vilket är härligt.
I vvpodden ägnar vi all tid åt att diskutera allt från hur dessa små godingar tinas bäst, till om de bör kokas och vad mer som passar att servera på en kräftskiva. Häng med och ta del av både enkla och lite mer komplicerade tips kring hur du gör kräftskivan till årets snackis!
AVSNITT 4: Midsommar
Läs mer
Nu är den snart här, den dag som många av oss tycker är den svenskaste dagen som finns, nämligen midsommar, vår nationaldag må ursäkta!
Vi ger tips om allt som bör finnas på midsommarbuffén och vad som det kan vara läge att njuta mycket av och vad det kan vara smart att se upp med. Vi pratar även vegetariska alternativ till sillen, liksom vi delar med oss av smarta strategier för att fixa midsommar på bästa sätt.
Utöver midsommar tar vi även ett litet snack om vad som kan vara smart att lägga på grillen, det är ju ett utmärkt sätt att laga mat på ett smart och hälsosamt sätt.
Hoppas ni får med er lite tips och trix inför kommande soliga dagar!
Nu är den snart här, den dag som många av oss tycker är den svenskaste dagen som finns, nämligen midsommar, vår nationaldag må ursäkta!
Vi ger tips om allt som bör finnas på midsommarbuffén och vad som det kan vara läge att njuta mycket av och vad det kan vara smart att se upp med. Vi pratar även vegetariska alternativ till sillen, liksom vi delar med oss av smarta strategier för att fixa midsommar på bästa sätt.
Utöver midsommar tar vi även ett litet snack om vad som kan vara smart att lägga på grillen, det är ju ett utmärkt sätt att laga mat på ett smart och hälsosamt sätt.
Hoppas ni får med er lite tips och trix inför kommande soliga dagar!
AVSNITT 3: Bufféer
Läs mer
För många handlar denna tid om uppvaktningar av konfirmander och studenter, men bufféer som är temat i detta podavsnitt är högakutellt även utan konfirmationer och studentskivor så vi hoppas ni får lite tips på hur ni kan bli bufféproffs oavsett om ni ska ställa till med fest själv eller gå på fest.
Det spånas och diskuteras kring olika strategier för hur man fixar en buffé när man vill tänka på sin vikt. Ska man gå all in och må sådär lagom gott efteråt eller är det bättre att tänka smart och må bra hela kvällen?
En del av tipsen kommer att följas upp på instagram så håll utkik på Karins insta, @Knileskog och på Fias, @fiaarosenius för mer information och tips.
För många handlar denna tid om uppvaktningar av konfirmander och studenter, men bufféer som är temat i detta podavsnitt är högakutellt även utan konfirmationer och studentskivor så vi hoppas ni får lite tips på hur ni kan bli bufféproffs oavsett om ni ska ställa till med fest själv eller gå på fest.
Det spånas och diskuteras kring olika strategier för hur man fixar en buffé när man vill tänka på sin vikt. Ska man gå all in och må sådär lagom gott efteråt eller är det bättre att tänka smart och må bra hela kvällen?
En del av tipsen kommer att följas upp på instagram så håll utkik på Karins insta, @Knileskog och på Fias, @fiaarosenius för mer information och tips.
AVSNITT 2: Påsken
Läs mer
Hur många ägg sätter vi egentligen i oss under påskhelgen och hur kan vi undvika att göra påsken till en upprepning av julen? Och hur lägger vi upp påsken på smartast möjliga sätt, för visst måste det väl finnas utrymme till lite extra njutning, denna mat och godisstinna helg.
Detta och mycket mer pratar Karin och Fia om i avsnitt 13 av VV-podden. Du får bl.a. tips på rätter som passar fint på påskmiddagen och självklart delar de med sig av en superenkel och läcker påsktårta.
Dessutom blir det lite inspirationsprat till hur man kan tänka när man ska hålla vikten och inte längre har som mål att gå ner. Ett noll-resultat är ju inte lika spännande men nog så viktigt.
Lyssna och hämta inspiration och kraft inför helgen då vi handlar 20% mer mat än en vanlig helg!
Hur många ägg sätter vi egentligen i oss under påskhelgen och hur kan vi undvika att göra påsken till en upprepning av julen? Och hur lägger vi upp påsken på smartast möjliga sätt, för visst måste det väl finnas utrymme till lite extra njutning, denna mat och godisstinna helg.
Detta och mycket mer pratar Karin och Fia om i avsnitt 13 av VV-podden. Du får bl.a. tips på rätter som passar fint på påskmiddagen och självklart delar de med sig av en superenkel och läcker påsktårta.
Dessutom blir det lite inspirationsprat till hur man kan tänka när man ska hålla vikten och inte längre har som mål att gå ner. Ett noll-resultat är ju inte lika spännande men nog så viktigt.
Lyssna och hämta inspiration och kraft inför helgen då vi handlar 20% mer mat än en vanlig helg!
AVSNITT 1: Fettisdagen & Alla Hjärtans dag
Läs mer
Vad innehåller egentligen den där semlan som ropar efter oss när vi passerar konditoriet och hur kan jag unna mig något riktigt gott tillsammans med min partner när det är dags att fira kärleken lite extra?
Detta och mycket annat matprat delar Karin Nileskog, kostexpert på ViktVäktarna och Fia Arozenius Ahlanzberg, matkreatör och matstylist med sig av i avsnitt 12 av vvpodden.
Du får tips på hur du kan göra din egen, alternativa semla och du får tips på hur en enkel trerättersmiddag kan se ut när du bjuder din partner, dina barn eller kompisar till en härlig alla hjärtans dag!
Dessutom får du tips på hur tomatsoppan blir ännu godare och då med väldigt enkla medel. Lyssna och låt dig inspireras av säsongens första avsnitt av vvpodden.
Vad innehåller egentligen den där semlan som ropar efter oss när vi passerar konditoriet och hur kan jag unna mig något riktigt gott tillsammans med min partner när det är dags att fira kärleken lite extra?
Detta och mycket annat matprat delar Karin Nileskog, kostexpert på ViktVäktarna och Fia Arozenius Ahlanzberg, matkreatör och matstylist med sig av i avsnitt 12 av vvpodden.
Du får tips på hur du kan göra din egen, alternativa semla och du får tips på hur en enkel trerättersmiddag kan se ut när du bjuder din partner, dina barn eller kompisar till en härlig alla hjärtans dag!
Dessutom får du tips på hur tomatsoppan blir ännu godare och då med väldigt enkla medel. Lyssna och låt dig inspireras av säsongens första avsnitt av vvpodden.
Du kan också lyssna genom dessa tjänster (så här gör du):